Poširana jaja🥚

Skoro sam shvatila da nisam pisala o namirnici koju, malo je reći, obožavam.

Kao mala bila sam jako metiljava na jelu, što bi moja majka govorila. Nikada nisam bila gladna, a kao izgovor što ne mogu da jedem govorila sam da me bole usta 😉🙃. Posle velikog ubeđivanja da jedem i da moram da jedem, majka je znala da me čupne za kosu ili je jednostavno odustajala. Jedino što sam volela da jedem onda kada ogladnim bila su jaja u svim oblicima. Zamislite samo, za doručak pojedem jaja na oko, a kad hoću da se zasladim umutim žumance sa šećerom. To mi je bila prava poslastica. U međuvremenu se promenilo dosta toga, sada sve volim, ali ljubav prema jajima je ostala. I da, oni koji holesterol pripisuju nekim namirnicama, pa i jajima, greše. Moj holesterol je na donjoj granici. Mislim da je sve pitanje stresa i genetike.

Možda je najjednostavnije napraviti kajganu ali ni poširana jaja nisu suviše komplikovana, a veoma su zdrava pripremljena na ovaj način.

Šte vam je potrebno? Jaja, šerpa sa kipućom vodom, prijanjajuča folija, malo maslinovog ulja, soli, bibera i malo začina, ja volim origano.

Stavite šepru na ringlu neka voda vri.

G83GF
Stavite vodu u šerpu

U jednu činiju stavite prijanjajuću foliju, isecite dovoljno da imate malo viška, kvadrat 15×15 cm. U foliju stavite malu kašičicu maslinovog ulja, malo soli, malo mlevenog bibera i prstohvat origana, ili nekog začina po želji.

Odmah nakon začina stavite jedno jaje i krajeve folije skupite i malo uvrnite, kako se ipak ne bi otvorila folija prikom kuvanja.

Spustite folijice u vodu i kuvajte. Od vremena kuvanja zavisi kakve će vam teksture biti jaje. Ali dobra strana ovog načina pripreme je što možete i sami videti da li jaje rovito i dalje ili ne.

Ja volim srednje rovita jaja i kuvala sam 4-5 minuta.

Volim da jedem prstima, ovo je samo za slikanje.

IMG_2875
Njami…

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću, kao i uvek. A vi, pa napravite malo dručaiji doručak i uživajte!!!

U većini slučajeva najbolja jela su najjednostavnija 🥰.

Čuvajte se…

Advertisement

2 thoughts on “Poširana jaja🥚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s