Pita sa pečurkama i prazilukom

Ovu pitu pravim godinama unazad i svima koji su je probali se baš, baš dopala. Mada je posna, što znači da dobro dođe u te posne dane, možete je praviti uvek i iznenaditi svoju porodicu ili goste. Možda se mogu koristiti i druge vrste pečurki ja je uvek pravim sa šampinjonima.

Za početak vam je potrebno pakovanje kora za pitu, dva veća praziluka, paket šampinjona i šolja pirinča. Praziluk i šampinjone iseckajte što sitnije možete.

 

Ako imate pomoć u seckanju povrća bilo bi lepo i zabavno. Pa sve je lakše u društvu, tako da ubedite svoju dragu osobu da je to kvalitetno, zajednički provedeno vreme..ha…Za to vreme šolju pirinča prelijete vodom i stavite da se kuva. Kada je skuvan procedite ga i neka čeka svoje vreme da se sjedini sa ostalim povrćem.

cof

Na malo ulja stavite da se dinstaju pečurke i praziluk. Mešajte s vremena na vreme, pa dodajte soli i dosta bibera. Od začina to je to. Kada je povrće spremno, a to bude za nekih 20-tak minuta dodajte mu onaj pirinač. Promešajte lepo i filujte kore. U pleh ređajte kore, svaku poprskajte malo uljem a na svaku treću stavite (lepo rasporedite) fil. I tako dok imate.

cof

 

Završavate sa korama koje poprskate sa malo kisele vode. Rernu ste već uključili da se zagreje pa ubacite pleh. I onda, bar ja to radim, cupkam i čekam da bude pečena. E sada ste zaslužili neko parče ove predobre pite….Uživajte u svakom zalogajčiću..

cof

 

Advertisement

3 thoughts on “Pita sa pečurkama i prazilukom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s