Kakao ovsena kaša

Godinama unazad sam kupovala razne kaše u kesama koje se samo preliju vodom i imate za dva minuta doručak. Jeste komforno jer se brzo sprema ali ne i tako zdravo. Posle toga počinjem da pravim sama kaše i dolazim do idealnog doručka, koji se takođe sprema za 3 minuta, ali ga pravim uveče. I što je najbitnije moja kaša nema šećera i ostalih aditiva kao ona kupovna. Na nagovor koleginica koje su probale kašu delim sa vama način pripreme.

Ova je mera dovoljna za dve osobe, a može i jednu ali za dva dana, ništa joj neće biti ako je čuvate u adekvatnoj posudi i u frižideru.

U jednu šerpicu stavite po šoljicu (zapremine kao na slici) vode i mleka. Ne morate čekati da provri, odmah dodajte 1 (1 i po) takvu šoljicu ovsenih pahuljica, 1 kašičicu lanenog semena, 1 kašiku kakaa i jednu šaku suvog grožđa (može bilo kog suvog voća, brusnica, seckanih suvih šljiva, urmi…)

 

Dovoljno je samo dva minuta da se kaša kuva, ne više, jer u suprotnom se može desiti da kasnije bude suva. Sklonite sa šporeta i dodajte 1 kašiku čia semena.

mde
Jedna kašika čia semena

Promešate dobro i sačekate da se ohladi kaša. Upakujete u posudu i pravac frižider. Jedino šta ćete uraditi pre konzumacije je to da dodate kašiku meda i svežeg voća po želji.

cof
Dodati med i voće

 

Ovde sam dodala krušku, ali kada pravim sa bananom obavezno dodam malo (malu kašičicu) kikiriki putera. Veoma hranljiv i zdrav doručak koji će vas držati sitima bar 3 sata, što je bar meni sasvim dovoljno do užine.

Uživajte u ovakvim kašama baš kao i ja…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s