Musavi ekleri

Odmah da stanem na stranu eklera, nisu oni musavi. Musavi smo bili mi, posle nasrtanja na njih. Imala sam dosta fila i rešila da ga stavim i preko kolača, tako da smo bili malo musavi i zamazani, ali to nam ni malo nije smetalo.

Nekada davno, kada su mi snovi bili mali vrlo često sam pravila princes krofne. To dok se ispeče i nafiluje, stavi na sto, nestane u roku od odmah. Jednostavno su ih obožavali. Sada reših da od istog testa napravim drugačiji oblik i da ne kuvam žuti krem, već da skuvam puding od čokolade u koji sam dodala dve štangle crne čokolade i dve kašike putera.

Testo sam prvo kuvala, a količine su sledeće. U šerpu sam stavila dve šoljice vode, 1 šoljicu ulja i malo soli. Kad je počelo da vri, sklonila sam sa vatre i dodala dve šoljice brašna i prašak za pecivo.

 

Lepo sam sve to promešala i ostavila da se hladi. U hladno testo se dodaje jedno po jedno ukupno 3 jaja. Posle svakog dodatog jaja opet lepo umutite testo.

Zatim sledeća faza je pečenje. Uzela sam jednu kesu za filovanje, napunila je testom i pravila valjuške. Ekleri se peku oko 25 minuta na 200 stepeni. Nikako ne otvarajte rernu za vreme pečenja.

IMG_5217
U pleh stavite pek papir i pravite eklere

Kada su se ekleri ohladili na redu je filovanje. Možete praviti fil koji volite, nema greške ni sa jednim. Možete umutiti slatku pavlaku pa preko dodati neko seckano sveže voće. Ja sam napravila dobrooo (dodala sam još malo crne čokolade) čokoladni puding.

cof
Fil po vašem ukusu, ja preferiram sve čokoladno

Ostalo je dosta pudinga pa sam stavljala i preko eklera, i još malkice ukrasila sušenim kokosom, brusnicama i borovnicama.

Igrajte se u kuhinji, obradujte drage i voljene svoje i uživajte u svakom zalogajčiću, kao i mi…

mde
Prijatno…
Advertisement

One thought on “Musavi ekleri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s