Waffle- belgijski recept

Svi koji me poznaju znaju da sam pristalica domaćih kolača i poslastica, kakvi god da su i kako god da izgledaju. U svakom slučaju je uvek zdravije pojesti nešto sveže i napravljeno od sastojaka na koje smo navikli , nego kupovati (posebno deci) konditorske proizvode koji su prepuni aditiva, veštačkih zaslađivača i ostalih sredstava. Nije da sada nešto morališem, kupim i ja nekada nešto, ali generalno treba izbegavati.

Evo predloga za vafle po belgijskom receptu. Ova poslastica se nekada zvala kod nas bakin kolač, malo drugačije se prave galete, ali to je to. U svakom slučaju lepa i zdrava užina za vas i vašu decu.

Od sastojaka vam je potrebno: dve šolje brašna, 1 prašak za pecivo, dva jaja, šolja otopljenog margarina (mada ja koristim pola mere margarina i pola putera), 3/4 šolje šećera (mada stavim nekada umesto njega med, 2 dobre kašike meda), 1/2 šolja mleka i jedna kašičica vanila ekstrakta.

Sve praškaste sastojke stavite u jednu činiju, maragarin otopite, a jaja odvojite žumanca od belanaca. Zatim u žumanca dodate šećer ili med, rastopljeni margarin i mleko. Kada se to umuti dodajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte belanca, ali ih nemojte mutiti mikserom, već polako lopaticom.

Spremno je za pečenje. Evo šta sam ja danas uradila,u polovinu ovog mirisnog testa dodala sam kašičicu acai praha.

Sada je na redu pečenje lepih, mekanih i mirisnih vafla. Da samo možete da osetite miris vanile  kako se širi stanom.

Ja sam za preko sada koristila kikiriki puter i banane za jednu vrstu, a za druge sam napravila puding, sa manje šećera i dodala aroniju, brusnicu i borovnicu i sve ispasirala. Možete naći tu mešavinu u svim radnjama, ali zaleđeno. Igrala sam se malo pudingom i ovim voćem, a vi možete napraviti kombinaciju voća koje volite.

cof
Kikiriki puter i banana odlično se slažu

Budite vredni i maštoviti, obradujte svoje najmilije jednom zdravom poslasticom….i da, uživajte u svakom zalogajčiću kao i mi sada…prijatno!

sdr
Prijatnoooo
Advertisement

One thought on “Waffle- belgijski recept

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s