Kokos valjušci

Danas sam uspela, za razliku od prvog puta, kada sam pokušala da napravim ovaj slatkiš a dobila kuglice. Prvi put nisam imala kokos krem, već sam pokušala samo sa mlekom od badema da napravim oblik, kakav takav, ali se sve raspadalo. Onda sam se dosetila kako mogu da isčupam stvar, dodala neke druge sastojke i dobila preukusne kuglice. Mojim ukućanima su se mnogo dopale, iako su nastale slučajno, tako da ću na njihov nagovor u nekom trenutku napisati i recept za njih…

Stariji sin mi je doneo kokosov krem, našao ga je u Veru, da znate da ga tamo ima, ako odlučite da pravite ovu krasotu od kokosa.

Za početak 200 gr kokosovog brašna prelijete sa 1 dl bademovog vrućeg mleka, naravno ne mora mleko da bude od badema, ja sam njega koristila.

mde
Umesto bademovog možete staviti obično mleko

Kada se smesa malo prohladi, preko stavite pola konzerve kokosovog krema (cela konzerva je 400 ml), 3 kašike meda, 2 kašičice kokosovog ulja i sve lepo umesite.

 

 

Od dobijene smese pokušajte što bolje da napravite lepe i jednake valjuške, što priznajem meni nije uspelo. Ukućani su bili duhoviti, ali dobro, oprošteno istog trenutka kada sam kasnije videla da su sve smazali…☺

 

Sada otopite 150 gr crne čokolade sa dve kašičice kokosovog ulja. Da, valjuške sam stavila na brzo hlađenje u frižider na nekih 20 minuta.

Kada vam se prohladi čokolada, stavite na kašičicu valjčić i umočite ceo u čokoladu. Ređajte na tacnu, koju ćete takođe staviti u frižider ili friz na hlađenje.

IMG_1890
Svaki valjušak umočite u otopljenu čokoladu

P.S. Neka vas ne buni ova kesica sa kakaom. Mislila sam da ga upotrebim ali nisam, ovog puta… Uspelo je !!!

Mi smo uživali u svakom zalogajčicu ovog slatkiša bez jaja, brašna i šećera, a možete i vi…

I da, još nešto, moraju stajati u frižideru, do služenja…a posle… pa neće vam ostati za posle ☺

Advertisement

5 thoughts on “Kokos valjušci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s