Koktel pijana lubenica

Ceo život sam okružena lavićima i uvek se radujem avgustu jer imamo puno razloga za veselje i slavlje. Ovih dana smo proslavljali rođendane, ali pored tog vremena za provod sa milim i dragim ljudima, dosta vremena sam provodila, na moju radost, u kuhinji, spremajući lepe i slasne zalogajčiće. Pored svih slaniša i slatkiša pravila sam i ovaj  koktel od povrća. Mi lubenice i dinje ne doživljavamo kao povrće, ali one to zapravo jesu.

Za početak okupajte lubenicu i dinju. Naravno, tuširam svaki put lubenicu kada je kupim, pa tek onda sečem ili stavim da se hladi. Ipak na kori ima svega i svačega što može preko noža da pospe na jestivi deo. Preporuka je da za ovaj koktel  kupite besemenu lubenicu.

Presečete na pola obe voćke-povrćke pa onda hvataljkom za sladoled vadite jestivi deo i stavljajte u neku činiju sa strane. Ja sam to radila posebnom alatkom jer sam želela vrlo male kuglice.

 

 

IMG_2461
Kuglice stavite u istu činiju

 

U lubenici će vam s nakupiti dosta soka, njega procedite od malih semenki, ipak ih bude, pa vratite sok u polutku lubenice.

IMG_1098
Sok koji je nakupi u lubenici procedite pa vratite u nju

Ja sam za ovu priliku spremila belo vino Prosecco i votku, vi možete praviti svoju kombinaciju. Sledeći put ću probati sa nekom voćnom votkom.

 

 

Sipala sam oba pića do 2/3 lubenice, a zatim sam vratila unutra kuglice voća.

IMG_9855
Spremno za hlađenje

Stavila sam sve to zajedno u frižider na hlađenje. Moram priznati da mi se jako dopao  koktel, nije previše jak jer ima dosta soka lubenice, ima lepu boju i efektan je…ali ipak  hvata…haha…🍉🍾🍹

Napravite nešto slično svojim dragim osobama iako nemaju divan dan…Iskoristite lubenice i dinje dok ih još uvek ima.

 

 

 

2 thoughts on “Koktel pijana lubenica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s