Paradajzične- posne špagete

Za relativno kratko vreme smo obišli dosta toga na proputovanju Toskanom. Vremena smo imali ali uvek nekako zafali još neki sat. Prosto dan bude mali za sve što smo hteli, a hteli smo mnogo toga da vidimo i doživimo. A kad smo već kod vremena, a ono je jako bitno, moram da podelim sa vama recept za ove špagete, iz dva razloga. Prvi, pravila sam ih u Italiji, a drugi, veoma brzo se spremaju. Za 15 minuta imate jelo na stolu.

Bila sam oduševljena ponudom testenina, što je logično. Zamislite da uđete u radnju u kojoj ima najmanje 20 vrsta testenina. Kažem najmanje, a bilo je više. To su muke, treba se odlučiti. Ugledala sam u jednom uglu rafa crvene špagete i odmah sam znala šta ćemo tog dana za ručak. Kupila dve konzerve pelata, glavicu belog luka i krenula odmah kući da kuvam.

Špagete sam stavila u vrelu, kipuću vodu (sa malo ulja) i skuvala.

 

U tiganj sam stavila malo maslinovog ulja, dva čena belog luka i vrlo malo propržila na tihoj vatri. Odmah zatim sam dodala dve konzerve pelata.

 

Paradajz sam malo pošećerila, to uvek radim sa paradajzom, i posolila. Posle desetak minuta sos je bio gotov.

 

IMG_1121
Sos od paradajza

Kuvane špagete sam procedila, preko njih stavila ovaj preukusan sos i dodala koju maslinu.

To je to…brzo, priznaćete. Baš kao i ovaj post.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću u ovom brzom jelu, a možete i vi. Malo vremena sutra u kuhinji a više sa porodicom. Prijatno !

IMG_1125
Brzo, lako i lepo…

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s