Bezglutenske špagete🍝

Većina nas leti praktikuje obroke koji se brže pripremaju ali i koji su kalorijski mnogo lakši. E sad, ovo lepo i nije baš pravo leto, što će reći da nemamo nesnosnih vrelina, ali sve jedno ja se držim light obroka. Sve recepte koje objavljujem ne morate zaobilaziti vi koji imate regularnu ishranu, umesto bezglutenskih i bezlaktoznih sastojaka koristite regularne sastojke koje inače koristite. Prilagodite sebi tako što ćete koristiti špagete koje inače koristite. U receptima gde napišem da sam koristila pirinčano mleko, vi naravno, koristite regularno mleko koje inače koristite. Držite se recepta i dobićete isti obrok.

Ovo jelo se priprema za pola sata, a od namirnica je potrebno sledeće: dve šargarepe, dve tikvice (manje/ ili jedna velika),  špagete, 2/3 čena belog luka, 400 gr pilećeg belog mesa, susam, suncokretove semenka, začini, soja sos.

Šargarepu i tikvice sam isekla na štapiće i stavila da se kratko, nekih 10 minuta na umerenoj temperaturi propže, uz stalno okretanje povrća.

Špagete stavite u kipuću vodu sa malo ulja i kuvajte prema uputstvu na ambalaži.

IMG_3145
Kuvanje špageta

Za vreme dok se kuvaju špagete belo meso iseckajte na kockice veličine po vašoj volji. U tiganj stavite malo ulja ubacite presovani beli luk i kratko propžite, uz stalno mešanje, jer beli luk brzo gori i poprima braon boju, koju nikako ne želimo. Odmah dodajte kockice mesa i pržite 15 minuta.

Dok se meso prži ocedite špagete, povrće je takođe sa strane i čeka svojih 5 minuta.

Kada vidite i ocenite da je meso prženo dodajte u njega povrće i špagete, soli i bibera, ali i malo soja sosa.

Na kraju možete dodati susam i semenke suncokreta, ali takođe možete i badem, indijski orah ili neko drugo koštunjavo voće koje u tom trenutku imate, a volite.

Kao što vidite ovaj zdravi obrok se zaista brzo sprema a veoma je ukusan i zasitan.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću, a možete i vi ako odvojite samo pola sata za ovako lep obrok. Brže i zdravije ne može.

Čuvajte sebe i svoje drage osobe. Prijatno!


Moji ostali bezglutenski recepti 👇

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s