Rolnice sa sirom

Obećala sam mojoj dragoj koleginici Jeli da ću češće deliti sa vama predloge za doručak, pa eto da održim obećanje, kako ne bih dobila kritiku. Ja volim konkretan doručak, a i stručnjaci preporučuju da taj obrok bude malo jači jer metabolizam je u to doba dana brži nego kasnije. Pravićemo sada rolnice sa sirom koje ja napravim uveče a ujutru ih samo pržim. Olakšavate sebi posao a imam utisak da su mnogo ukusnije kada se naprave ranije.

Sećam se da su bile pravo otkrovenje kada ih je moja mama prvi puta napravila, bila sam mala. Zamislite samo oduševljenje, nije gibanica a lepo, liči na pitu i hrskavo je.

Za početak gotove kore za pitu isecite tako da dobijete kvadrate.

 

U jednu činiju stavite 300 gr sira, ja lično za pite, gibanice, proje pa i ove rolnice koristim uvek stariji sir. A vi onaj koji volite inače. U sir dodate 3 jaja, vrlo malo soli (ako je sir slan i star), pola kesice praška za pecivo i ½ dl kisele vode. Sve to lepo umutite.

cof

 

Sada uzmete jednu koricu, tj kvadratić pa stavite preko njega tri kapi ulja pa preko stavite drugi. Kašiku fila od sira stavite po sredini i uvijajte kao sarme.

 

Ređajte tako u posudu koju ćete odložiti u frižider.

Kada završite pokrijete rolnice alu ili prijanjajućom folijom i ostavite u frižider, ako ćete ih sutradan pržiti, mada možete to i odmah.

cof

Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju lepu braon boju. Kada budu pržene ređajte ih na ubrus, da upije višak masnoće.

cof

 

Napravite i obradujte svoje ukućane. Imaćete zaista ukusan doručak, a ove rolnice su idealne jer ih možete poslužiti i kao meze, kao večeru, ma videćete već. Hrskave i ukusne osvojiće vas odmah.

Ja uživam svaki put kada ih napravim što želim i vama…

Uživajte u ama baš svakom zalogajčiću, jer one to zaslužuju…♡♡♡

cof

Advertisement

3 thoughts on “Rolnice sa sirom

  1. Obožavam ih! Onako fine i hrskave. A definitivno su bolje kad odleže ufrižideru preko noći. Valjda se korice natope. Ali kako ste sve postupno objasnili, draga Miro, svaka Vam čast! Hvala ☺

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s