Pijane čoko višnje

Sezona slava asocira na porodično okupljanje, bogate trpeze (da ne kažem prejedanje)  i naravno kolače kojima se svi raduju i jedva čekaju. Toliko je različitih običaja proslavljanja ovih verskih praznika u zavisnosti od područja i tradicije. U provinciji se čuva tradicija mnogo bolje i proslavlja se zaista u pravom verskom duhu i običajima, što će reći ako se slava slavi u sredu ili petak obavezno se prave posna jela. Smatram da za sve vernike taj dan predstavlja poseban i najlepši dan, tako bi trebalo da bude.

Evo jednog recepta za čoko bombonice koje su pijane, ali vrlo malo i moji su se gosti uvek radovali njima, a toliko su jednostavne i brzo se prave, što je vrlo bitno u tim trenucima.

Višnje stavim u rakiju ili rum, onda kada ih ima, i tako mogu da stoje jako dugo. Za ovu poslasticu bi trebalo da očistite višnje od koštica. Ukoliko niste već ostavili višnje, da kažem na vreme, možete to i sada. Zaleđene višnje otopite i stavite da odstoje u rakiji dva-tri dana.

mde
Višnje iz rakije očistite od koštica

Sada otopite pola margarina i 200 gr crne čokolade.

cof
Margarin i čokoladu otopiti

Pripremite papirne korpice, u ovom slučaju one najmanje. Punite čokoladom do pola korpice zatim stavite u svaku korpicu po jednu višnji i nalijte do kraja opet otopljenom čokoladom. To je to. Od ove mere meni je ispalo 39 korpica.

Kada ste sve  korpice napunili sačekajte prvih pola sata da se prohlade na sobnoj temperaturi a potom stavite na hlađenje u frižider. Za dva sata imate posno i preukusno čoko iznenađenje. Servirajte ih same ili uz ostale posne kolače. Priznaćete, baš brzo se spremaju. Deci nemojte davati…ili možda samo jednu…☺

cof
Spremne za hlađenje

Uživaćete sa svojim gostima u svakom zalogajčiću u malim pijanim bombonicama.

mde
Ne čekajte slave, napravite ih već danas…
Advertisement

4 thoughts on “Pijane čoko višnje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s