Danijeline puter puslice

Obećala sam vam ranije i držim se obećanja da ću s vremena na vreme imati goste na blogu. Oni koji vole da kuvaju, trude se i veoma su uspešni u tome, a pri tom kulinarstvo im nije profesija, zaslužuju da budu ovde i da se njihovi recepti i dela javno prikažu. Danijela inače moja prezimenjakinja, i na žalost nije mi rođaka, žena koja živi i radi u Kruševcu i koja je igrom slučaja rođena istog datuma kada i ja, jako dobro kuva. Prosudite sami da li su te “bikice” zaista vredne, kreativne i svestrane ili je to samo mit….hahaha. Danijela je žena koja sve stiže da uskladi sa svim obavezama koje ima prema svojoj lepoj porodici. Pored posla koji ima ona stiže da se posveti cveću, folkloru i voli da kuva i to radi uspešno, što ćete i sami imati prilike da vidite. Zamolila sam je da mi pošalje recept koji bih mogla sa vama da podelim. I da, najzanimljivije je što ja Danijelu nisam još uvek upoznala ali se nadam da hoću u skorije vreme. Pa posle neko neka kaže nešto loše o fb prijateljstvu.

Pa da krenemo od potrebnih sastojaka: 200 gr putera (može i margarin), 2 kašike šećera i 2 žumanceta. Sve to zamesiti sa 250 gr brašna, umesiti lepo i razvući oklagijom testo.

mirini_zalogajcici_ dacine_puterpuslice_1
Testo razvučete oklagijom

 

Malom modlom ili čašicom vadite krugove i ređate ih u pleh. Na svaki kružić testa staviti šne koji ćete umutiti na sledeći način. Dva belanceta umutite sa 200 gr šećera i kašičicom sirćeta. Stavite šne u špric i polako formitate puslicu na testu.

Peći desetak minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kada se puslice prohlade spajajte ih kremom ili filom po želji.

Od Danijele sam saznala da je nasledila ovaj recept od mame i da je ovo stari recept. Priznajem da nisam jela ovakve puslice, zbog toga mi je način pripreme jako interesantan.

Ovim putem želim da se zahvalim Danijeli na divnim fotkama i receptu i da je zamolim da mi pošalje još neki provereni recept jer priznaćete u doba interneta, čitaj svega i svačega, ima previše neproverenih recepata. Moram da priznam da sam par puta nasela.

B9B3A65C-6779-49BE-A052-70D416BC55FB
Izgledaju vrhunski

Verujem da je Danijela uživala u svakom zalogajčiću sa njenom lepom porodicom u ovim puter puslicama. A nama ne preostaje ništa drugo nego da sledimo recept i napravimo iste. Prijatno!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s