Kokos posne kuglice

Veoma jednostavan recept za kuglice koje su naravno nastale sasvim slučajno, jer zapravo htela sam da dobijem kokos valjuške pa nije sve ispalo kako treba. Naravno, nikada ne bacam sastojke i pored toga što ne uspe, pa sam dodala samo topljenu čokoladu i napravila kuglice. Moj stariji sin je tada probao baš ove kuglice i oduševio se. Pre neki dan ga pitam šta da mu napravim a on me podseti na ove kuglice. Poslastica bez jaja, brašna, pečenja, može bukvalno svako da napravi.

Ukoliko nemate mnogo vremena ovo je idealan recept.

Od sastojaka vam je potrebno sledeće 200 gr kokosa (kokosovo brašno), kašika ekstrakta vanile,  1 dl bademovog mleka, može pirinčano ili sojino, meda po želji, ja sam stavila 4-5 kašika, 100 gr otopljene crne čokolade i 150 gr čokolade i malo ulja za glazuru.

Kokosovo brašno prelijete sa vrelim mlekom, dodate vanilu, kokos krem, med, otopljenu čokoladu i sve lepo promešate. Od smese pravite kuglice željene veličine. Stavite ih da se hlade. A za to vreme čokoladu otopite sa dve-tri kašike ulja na tihoj vatri.

Prelijete svaku kuglicu sa čokoladom.

mirini_zalojacici_kokos_kuglice_4
Otopljenom čokoladom prelijete svaku kuglicu

Stavite da se dobro ohlade i služite. Vidite i sami, veoma brzo se spremaju, veoma su ukusne a posne su.

Mi smo uživali u kokos kuglicama, i opet ćemo za koji dan. Ukoliko volite kokos eto ideje za lepu poslasticu. Prijatno!!!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s