Pirinčani griz 🍚

U danima izolacije verujem da i vi kao i ja smišljate šta spremiti. Kuvam ali i sve to pojedem, što će reći da ću u nekom trenutku imati višak kilograma, ali to sada nije važno. Sa tim ćemo se boriti kada dođe vreme, sada se borimo sa viškom slobodnog vremena, sa dosadom i velikom nervozom. Zbog toga kuvajte, budite slobodni u kuhinji i uključite svoje ukućane u ove radnje.

Ovaj griz je dobar jer mogu i ljudi koji poste da ga naprave, jer sam koristila pirinčano mleko, mada možete koristiti bademovo ili sojino. Potreban je takođe pirinčani griz, malo šećera i kašika kakaa. Griz pravite na uobičajen način.

Ja sam u pola litre mleka dodala griz, koji sam pre toga razmutila sa pola šolje hladne vode da se ne bi napravile grudvice. Mleko najbolje stavite u šerpu sa duplim dnom, i kada je mleko vruće dodajte 5 kašika griza, 2 kašike šećera i kuvajte nekih 5 minuta. Igrala sam se sa ovim malim kalupima, mada možete sipati griz u šolje, male činije ili neke šire čaše. Isto tako ih možete kasnije, kada se ohlade, izvrnuti.

Prvo sipajte beli griz, pa onda u griz ako želite da dobijete poslasticu u dve boje, dodajte kakao i onda popunite kalupiće tim grizom. Kada se dobro ohladi griz izvrnete na tanjir i ukrasite po želji. Ja sam se igrala pa sam neke ukrašavala voćem i karamel prelivom a neke čoko plazmicama.

Igrajte se u kuhinji, nemojte se plašiti jer ne možete mnogo pogrešiti.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću a možete i vi, vrlo malo vremena zahteva ova poslastica.

Ostajte zdravo!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s