Čoko-banana mafini

 

Namera mi je bila da napravim mafine sa kajsijama, ali na žalost nisam našla voće i brzo sam smislila da to bude neka druga opcija, od materijala koje sam trenutno imala.. Znate kako je, kad se vraćam s posla tada više nema bakica koje prodaju voće i povrće na improvizovanim tezgama, a u radnjama ne želim da kupujem voće više jer sve je bezukusno i mislim iz nekih hladnjača. A ja sam tvrdoglava i nestrpljiva kada je u pitanju kuvanje. Kada se nameračim da nešto pravim, to obavezno i uradim, nema pomeranja za neki drugi dan. Ovih dana svi nešto spremaju sa bananama pa pomislih zašto da ne pokušam i ja, što će reći banane sam imala.

Sada, kada su uspeli mafini mogu slobodno sa vama da podelim ovaj recept. Od ove količine materijala dobićete 23 mafina, pod uslovom da koristite iste papirnate korpice kao ja.

Dva jajeta umutite dobro sa 1 šoljom (mada sam smanjila malo) šećera.

 

cof
Jaja i šećer dobro umutite

Kada smesa bukvalno pobeli dodajte 1 kesicu vanil šećera, pasiranu jednu bananu, ½ šolje ulja, 1 šolju jogurta, 2 šolje brašna, 1 prašak za pecivo i malo rendane kore narandže. Kada sam sve to lepo umutila dodala sam po dve štangle seckane crne čokolade i bele table (čokolade).

 

 

 

 

Sve to lepo promešala i punila sam papirne korpice do pola. Tada sam uzimala po malu kašičicu krema i stavljala po sredini, a onda opet prelivala testom. Pecite 25 minuta na 180 stepeni.

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Mafini su spremni za degustaciju, samo moram da sačekam da malo ohlade. Jako su mekani i sočni.

Od istog testa možete praviti mafine sa voćem, seckanim kajsijama, breskvama, bilo kojim u principu.

Danas me baš obradovala koleginica Nataša koja mi je ispričala kako je sinoć po mom receptu pravila čak dve pite u isto vreme. Slatku, onu sa suvim šljivama je donela da probam i zaista je majstorski napravila. Jako sam srećna kada meni drage osobe prave po mojim instrukcijama i kada im sve to uspe. A zašto ne bi uspelo? Bitna je volja i ljubav prema kuvanju. Hvala Nataša, ulepšala si mi dan ☺

Nadam se da ću ja sutra iznenaditi neke moje dobre kolege. Uživaćemo zajedno, a uživajte i vi u svakom zalogajčiću…

cof
Sočni mafini

 

Advertisement

One thought on “Čoko-banana mafini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s