Ćufte iz rerne

Zdravo drugari.

Ovaj post će biti veoma sažet i kratak jer nas deli samo nekoliko sati do polaska na put pa imam i druge obaveze. Veoma se radujem, na letovanje smo išli odavno, pre korone, poželeli smo se mora.

Bila sam skeptična za ovakvu pripremu ćufti, možeš misliti ne prže se, ali od kako sam probala i videla da su podjednako ukusne, a mnogo lakše za pripremu, samo tako ih spremam. Još kad krene vrućina ovo je milina 😉.

Imala sam 850 gr mesa, dodala sam 2 jajeta, kašičicu soli, pasirana dva čena belog luka, malo bibera i malo praška za pecivo. Dodala sam dve kašike brašna jer prezlu nisam imala. Sve to dobro umesila, pravila kuglice i ređala u nauljene vatrostalne plehove.

Pekla sam mesne kuglice na 220 stepeni nekih pola sata, uz povremeno okretanje istih.

Za to vreme sam napravila sos, a napravila sam ga tako što sam u 7,5 dl soka od paradajza stavila kašičicu soli, kašiku šećera, malo origana, i dve kašike brašana.

Sve to dobro promešala i prelila preko ćufti i nastavila da pečem još 30 minuta, s tim što sam temeraturu smanjila na 180 stepeni.

Za to vreme sam napravila i pire krompir i eto, gotov ručak. Benefit ovakvog spremanja je veliki, nema stajanja pored šporeta, prskanja ulja od prženja na sve strane i nema mirisa. Ukus je isti a možda i bolji.

Preporuka da napravite ovakve ćufte jer će vam uštedeti dosta vremena.

Mi smo uživali u svakom zalogajčiću a možete i vi….

Prijatno drugari!

Link da pogledate ove momke i čujete neke dobra savete. Zapratite ih jer se njihovi saveti i iskustva ne odnose samo za njihovu struku, mogu se implementirati u svakom poslu.

⬇️

Kidaju

👨‍💻👨‍💼🖇

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s