Ćufte u paradajz sosu

Ima dana kada treba da napravim nešto brzo za sutrašnji ručak, obično to bude radnim danima. U takvim situacijama, a pod uslovom da imam mleveno meso, vrlo često pravim ćuftice. Istovremeno dok spremam meso, krompir za pire se kuva, a ubrzo na ringlu stiže i šerpa u kojoj se sprema paradajz sos, tako da u isto vreme radim na tri “ razboja”…

Nikakva filozofija samo morate biti brzi, ako hoćete da završite ručak za 45 min. Sigurna sa da većina vas na ovaj način sprema ovo jelo, ali sam podelila recept zbog nekih mladih osoba koje tek sada počinju da kuvaju, pa nek se nadje.

U većini slučajeva kupujem mešano mleveno meso. U 500 gr mesa stavim 1 jaje, 1 glavicu rendanog crnog luka, bibera, soli, malo praška za pecivo, peršun i prezle. Eeee, samo šta se dešava kad u poslednjem trenutku vidite da nemate prezle. U sekundi sam improvizovala i setila se šta mi može biti zamena, a to su integralni štapići. Njih sam usitnila čekićem za meso i lepo umesila meso.

Bilo bi lepo da sam imala vremena i da sam sačekala da meso malo odleži, ali nisam. Pravila sam ćuftice i stavljala da se prže.

cof
Pržite ćufte na tihoj vatri

Da vas podsetim da se za to vreme već kuva krompir, njega zapravo prvo pristavim.

Sada, dok se ćufte prže stavim u jednu šerpu malo ulja i sačekam da se tek malo ugreje i dodam kašiku brašna. Sve to lepo promešam i odmah dodam paradajz sok. Lepši je sos od pravog, domaćeg soka, ali ga nisam imala pa dodajem 500 ml kupovnog. Mešajte sve vreme, jer zna da zagori brzo. U sos sam dodala još malo soli i obavezno pola kašike šećera. Kuvanje samog sosa ne traje dugo, čim dobijete lepu gustinu gotov je.

Gotove ćufte ubacim u sos, to još neki minut krčka i eto, gotovo.

cof
Ubacite ćufte u sos

Od krompira brzo napravite pire i ručak je gotov.

Ja svaki put uživam u ovom jelu, a možete i vi….prijatno ! Ukusne loptice u tanjiru poslužite svojim dragim ljudima i izmamite im osmeh, najlepša nagrada bar meni.

mde
Okrugle ćuftice i isto takav krompir pire

 

Advertisement

One thought on “Ćufte u paradajz sosu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s