Prolećne palačinke

 

Mislim da nema osobe koja ne voli palačinke. Nekada davno u našoj porodici pravile su se samo slatke, sa džemom ili orasima i šećerom. A davno su nastale i pekle se na nekom vrelom kamenju pa vremenom nastale sasvim slučajno flambirane, pa onda se dodavalo voće, suvo i sveže, mlevena plazma, koštunjavo voće, kokos. Imamo tanke a i one deblje, američke, koja ja lično ne volim, verovatno stvar navike. Sada ih pravim i slane i slatke, a moj izbor je sada pao na ove sa žutim kremom i voćem. Ukoliko želite da obradujete svoje voljene hajde tiganj u ruke i verujte brzo ćete imati lepu poslasticu.

Ovo je mera za dve osobe, mada može biti i za jednu ukoliko nije na dijeti. Ispecite tri palačinke i isecite ih na rezanca, baš kao na slici.

 

U lonac sa duplim dnom stavite pola litre mleka. Dok se mleko greje u činiju stavite dva žumanceta, dve kašike šećera i dve kašike gustina, naravno i vanile (u bilo kom obliku). Sve to prelijete sa vrlo malo mleka, tek toliko da sjedinite praškasti deo. Sipajte u lonac i mešajte dok ne dobijete lep i gusti krem.

cof

 

Sada pomešajte krem i one iseckane plačinke. Preko stavite voće, ja sam jagode. Sezona je jagoda, što mi dade ideju da napravim uskoro džem, ali malo drugačiji. Držite fige da uspe, a ako uspe, recept delim naravno sa vama. I preko sam još dodala malo džema od aronije, zbog estetike ali i ukusa.

Uživajte u svakom zalogajčiću. Za 20-tak minuta imate ovo…

GORE.jpg

Advertisement

3 thoughts on “Prolećne palačinke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s