Pirinčane palačinke

Pisala sam o tome u poslednje vreme kako izbacujem iz ishrane pšenično brašno ali i šećere. To je moja preporuka za sve koji imaju problem sa štitnom žlezdom, ali i za ljude kojima smeta gluten u hrani. Tražim recepte i isprobavam ih. Ali verujte da je kod nas jako teško kupiti takve, bezglutenske proizvode, ili ih ima malo u ponudi ili su jako skupi.

Pronašla sam divan recept za palačinke koje u sebi nemaju gluten, laktozu a ni šećer. Sjajno, složićete se. A najbolji deo recepta je vreme koje vam je potrebno da napravite ove ukusne palačinke.

Umutite dva jajeta, dodate šolju mleka (ja sam pirinčanog), kašiku otopljenog margarina i 1 šolju pirinčanog brašna. Drugari to je sve…

Tiganj zagrejte kao za pečenje palačinki inače i takođe ga malo nauljite.

Pecite palačinke sa obe strane i filujte nekim lepim domaćim džemom ili medom i voćem ili već filom po volji. Takođe možete filovati krem sirom i nekom šunkicom jer samo testo je neutralno, pa kako volite.

mirini_zalogajcici_pirincane_palacinke_5
Pečenje palačinki

Bukvalno za 15 minuta imaćete lepu i zdravu poslasticu. Mi smo uživali u svakom zalogajčiću, a vama savetujem da isprobate recept. Moram da priznam da sam ih pravila više puta od kada sam prvi put probala ovu krasotu. Prijatno!!!

Advertisement

2 thoughts on “Pirinčane palačinke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s